Cast | Info | Songs | Watch | Blog


INFO

Read this in English?


Esittely

Hopeanuoli!musikaali on vuonna 2011 päivänvalon nähnyt suomalainen fanitekoinen musiikkinäytelmä, joka perustuu Takahashi Yoshihiron mangasarjaan Ginga ~ Nagareboshi Gin, kansankielellä Hopeanuoli. Paljon innoitusta ja kerronnallisia ratkaisuja adaptoitiin mangaan perustuvasta animaatiosarjasta, joka tuotettiin vuonna 1986.

Musikaalia suunniteltiin ja harjoiteltiin talvikausi 2010-2011. Ensimmäiseksi ja viimeiseksi tarkoitettu esitys nähtiin syyskuun kolmantena päivänä vuonna 2011 roolipeli- ja animetapahtuma Tracon VI:ssa, joka järjestettiin Tampereella. Samassa tapahtumassa oli vieraana Hopeanuolen luoja, mangaka Takahashi Yoshihiro. Takahashi kiitti henkilökohtaisesti musikaalin työryhmää näiden hänen työlleen osoittamasta kunnioituksesta.

Niin yleisön kuin työryhmänkin pyynnöstä musikaali esitettiin uudelleen seuraavana vuonna heinäkuussa Animecon IX -tapahtumassa. Toista esitystä varten musikaalia uudistettiin pidennetyillä ja uusilla kohtauksilla. Takahashi Yoshihiro oli vieraana myös tässä tapahtumassa.


Tuotanto

Adaptoidun käsikirjoituksen sekä laulujen sanat ovat kaikki työryhmän käsialaa. Valtaosan kirjoitustyöstä tekivät musikaali-idean kolme äitiä, joista kaksi vastasi lyriikoista. Esiintyjät tekivät itse niin ikään puvustuksen ja maskeerauksen, lavasteet sekä koreografiat. Jonkun verran ulkopuolista apua ja neuvoja työryhmä sai esimerkiksi lavakäyttäytymiseen ja akrobatiaan.

Musikaali tuotettiin täysin vapaaehtoisvoimin, ja työryhmä kattoi kaikki matkustus-, harjoitustila-, eväs-, puku- ja lavastekulunsa itse. Kiitämme meitä tukeneita henkilöitä ja tahoja!photo © Ville Karvonen

Musiikki ja sanoitukset

Kaikki Hopeanuoli!musikaalin musiikki on peräisin Hopeanuoli-animen ja Ginga densetsu Weed -animen alkuperäisiltä soundtrackielta. Musikaalissa käytettiin niin sarjojen vokaalikappaleita kuin taustamusiikkiakin, joihin kaikkiin oli kirjoitettu joko löyhästi alkuperäistä vastaavat tai kokonaan uudet suomenkieliset sanat. Instrumental-versiot vokaalikappaleista teki musiikki- ja äänivelhomme Manna Hagström.

Laulujen ja dialogin englanninkieliset käännökset teki Visa Tiitinen ja japaninkieliset käännökset Myy Lohi. Erikieliset transkriptiot ovat luettavissa Watch-sivulla.


Lauma

Alkuperäinen Hopeanuoli!musikaali –työryhmä koostui 21 esiintyjästä sekä neljästä tukihenkilöstä, joilla ei ollut nimiroolia näytelmässä. Vuoden 2012 esitystä varten lauma kasvoi uusilla esiintyjillä sekä tekniikkatiimillä. Animeconin työryhmän koko kasvoi jopa 34:än.

Lue lisää itse laumasta?